Loan

Dec 8 2016

Lowest Car Loan Interest Rate 2013 – My Best Car Dealer – Year End Promotion #small #loans #fast

#car loan interest rate
#

S.Sueilan says:

Salam, Tuan saya ingin membeli sebuah kereta buatan Honda iaitu Jazz i-vtec dalam awal Januari ini (selepas menerima bonus untuk di jadikan D/P dalam lingkungan 5k) Masalah saya sekarang adalah :

1. Saya bekerja (sebuah syarikat) dengan gaji di bayar secara tunai (atas permohonan saya sendiri). Dan tabiat saya adalah memecahkan wang-wang berkenaan kepada akauan ASB,Bank Islam dan RHB mengikut keselesaan saya pada bulan tersebut. Ini bermakna saya tidak mempunyai penyata akaun bank untuk di buktikan gaji masuk saya. Adakah ini boleh di pertimbangkan? Gaji saya basic 2200 + 300(elaun) 120 (potongan PTPTN). Saya hanya ada penyata Slip gaji dan KWSP sahaja untuk di buktikan.

2. Saya mempunyai komitmen untuk akaun ASB 1 monthly dalam 136.70 dan akaun ASB 2 dan monthly sebanyak 300.00 dan pembiayaan peribadi Al Rajhi monthly 198.00. Saya juga ada menjadi penjamin untuk Ibu saya bagi memohon pembiayaan perniagaan dari BSN untuk jumlah 20k. Adakah menjadi penjamin juga di kira sebagai komitmen bulanan?

3. Berapakah interest yang boleh di katakan hebat boleh Tuan cubakan untuk saya?

Written by CREDIT


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *